Чим замінити каву, щоб краще спати і менше нервувати

0
Чим замінити каву, щоб краще спати і менше нервувати
Нутриціолог розповів, який напій вибрати, щоб перемогти безсоння та впоратися з хронічним стресом, пише medfactor.

Безсоння та постійна нервозність — проблеми, з якими стикається величезна кількість людей. І далеко не всі пов’язують це з кількістю кофеїну, яку споживають протягом дня. Однак експерт-нутриціолог впевнена: заміна кави на заспокійливі нервову систему напої може помітно сприяти якості сну та загальне самопочуття

Дієтолог, нутриціолог та письменниця Розі Міллен розповіла виданню Express.co.uk про те, як можна впоратися з безсонням, не вдаючись до снодійних. «Геть кофеїн!», — заявила вона. За словами Міллен, він «пригнічує вивільнення в мозку мелатоніну — так званого гормону сну».

Кофеїн міститься не лише у каві. Його можна виявити в чорному, червоному та зеленому чаї, солодкому газуванні, шоколаді, енергетиках та деяких болезаспокійливих засобах. Якщо проблема безсоння для вас актуальна, споживання всього цього теж краще світити до мінімуму.

Міллен пропонує замінити кофеїновмісні напої на ромашковий чай: «Він містить апігенін. Цей антиоксидант пов’язується з певними рецепторами мозку, які допомагають боротися із безсонням».

Крім ромашки апігенін міститься в деяких інших рослинах, включаючи петрушку та селеру. Так що споживання цих овочів, наприклад, у вигляді зеленої смузі теж буде корисним для сну. До інших натуральних «снодійних» відносяться корінь валеріани та лаванда, відвари з яких також можна пити на ніч.

Розі Міллен назвала й інші методи швидкого засинання. Так, варто уникати денного сну, провітрювати спальню на ніч, регулярно займатися йогою, не їсти в ліжку, читати книгу або записувати свої думки перед сном. Можна спробувати і ароматерапію з використанням масел лаванди, троянди та м’яти.

Раніше Розі розповіла журналістам, за допомогою яких продуктів можна продовжити життя. Насамперед, це свіжі фрукти та овочі. «Це джерело поживних речовин, яке містить безліч життєво важливих вітамінів і мінералів, необхідних організму для функціонування», — пояснила Міллен. Вона також порадила зробити харчування дрібним: є частіше, але менше. «Я рекомендую їсти вісім порцій на день», — зазначила експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні