В Україну завезли устриці з небезпечним вірусом

0
В Україну завезли устриці з небезпечним вірусом
В Україну потрапили устриці із небезпечним вірусом. Продукт експортували із Франції для продажу у мережі «Метро». Тож торгових представників закликали вилучити цей товар із магазинів протягом двох днів.

Про це повідомляє Миколаївська районна державна адміністрація у Facebook.

«В устрицях (Crassostrea gigas), що експортувалися з Франції до України виявили норовірус», - йдеться у повідомленні.

Відомо, що виробник цих устриць Les jardins ostréicoles de tatihou, France, пакувальник: Friulpesca SRL, Italy, одержувач товару: ТзОВ «МЕТРО Кеш енд Кері Україна».

Держпродспоживслужба в Миколаївській області закликає операторів ринку, які здійснюють обіг даної продукції, вилучити її з обігу протягом двох робочих днів. А також інформувати про виявлену невідповідність.

У відомстві звернулися до споживачів із закликом у разі виявлення згаданої продукції повідомляти Держпродспоживслужбу в Миколаївській області за телефоном 0 (67) 758 46 82 або звертатись до територіальних управлінь.

Відомо, що норовірус - одна з найпоширеніших причин шлунково-кишкових інфекцій вірусного походження. Він вирізняється високою заразністю і стійкістю, здатний викликати масштабні епідемії. До нього сприйнятливі всі люди, незалежно від віку і статі.

Окрім цього, нововірус здатний витримувати сильні перепади температур і не реагує на безліч дезінфекційних засобів.

Імунітет після цієї інфекції не стійкий, зберігається від пів року до двох років (зазвичай 6-8 тижнів). Втім навіть протягом цього періоду можна заразитись іншим штамом Норовірусу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні