Хто може виїхати з України без закордонного паспорта

0
Хто може виїхати з України без закордонного паспорта
На початку повномасштабного вторгнення українці могли виїжджати за кордон, маючи при собі лише внутрішній паспорт. Однак згодом правила знову змінили та виїзд без закордонного паспорта став можливим лише для кількох категорій українців, пише Телеграф.

У Держприкордонслужбі України пояснюють, що на цей момент перетинати кордон виключно за внутрішнім паспортом можуть лише жінки, діти та інваліди, які евакуюються з районів ведення бойових дій.

"Через гуманітарні обставини та за раніше досягнутими домовленостями з суміжними країнами виїзд за кордон громадян України в умовах дії на території України правового режиму воєнного стану здійснюється за внутрішнім паспортним документом громадянина України" — йдеться у повідомленні.

Прикордонники також рекомендують громадянам звернутися до компетентного органу країни Євросоюзу, до якої планується поїздка, щоб уточнити інформацію про необхідні для в’їзду документи. Можливо, внутрішнього паспорта недостатньо, щоб людині дозволили в’їхати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні