На Волині затримали депутата: підозрюють у переправленні ухилянтів за кордон

0
На Волині затримали депутата: підозрюють у переправленні ухилянтів за кордон
На Волині затримали депутата Ковельської міськради за підозрою у переправленні ухилянтів за кордон. Прокуратура не розголошує імені чоловіка, але з власних джерел ZAXID.NET стало відомо, що йдеться про депутата від партії «Батьківщина» Юрія Рудя. Він також працює у Ковельському міськрайонному територіальному медичному об'єднанні лікарем-ендоскопістом.

Зазначимо, що про затримання трьох організаторів схеми стало відомо напередодні, 8 березня. Слідство задокументувало один епізод, коли за кордон зловмисники переправили 48-річного ухилянта з Луганської області. За оформлення фальшивої медичної документації спільники отримали 1,5 тис. доларів. Після отримання другої частини хабара в 1,5 тис. доларів всіх трьох фігурантів затримали.



В четвер, 9 березня, прокуратура Волині повідомила, що один з них є депутатом міськради, який також обіймає посаду в місцевій лікарні. Він отримав підозру за ч.3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через кордон). У разі доведення вини йому загрожує до дев'яти років ув'язнення. Наразі поліція встановлює, чи причетний чоловік до інших інцидентів щодо переправлення ухилянтів.

Додамо, що 52-річний Юрій Рудь з 1996 року працює лікарем-ендоскопістом в Ковельському МТМО. В Ковельську міську раду вперше обрався в 2015 році. На наступних виборах в 2020 році знову обрався депутатом міськради від партії «Батьківщина».


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні