8 березня можна гадати на судженого: дозволи та заборони на цей день

0
8 березня можна гадати на судженого: дозволи та заборони на цей день
8 березня у світі відзначається Міжнародний жіночий день. Православні в цей день вшановують пам'ять священномученика Полікарпа, єпископа Смирнського. Народне свято 8 березня 2023 року називається "Кислі дівки", пише УНІАН.

Прикмети 8 березня
якщо сороки полетіли в ліс - скоро настане тепло;
чути стукіт дятла - весна буде пізньою;
горобці почали вити гнізда - холодів більше не буде;
голуби воркують - до гарної і ясної погоди;
сорока сховалася під дах - буде заметіль;
у річках і озерах не зійшов лід - навесні не буде улову;
якщо в цей день туман - до дощового сирого літа.

У народі 8 березня вважався жіночим днем ще до появи Міжнародного жіночого дня. Називався він "Кислі дівки": існувало повір'я, що якщо до 8 березня дівчина не вийшла заміж, то буде дівкою до літа.

Що можна робити 8 березня
У цей день незаміжнім дівчатам належало пекти пироги - ними пригощали незаміжніх подруг, щоб наблизити заміжжя. Також потрібно було обов'язково пригоститися чужою випічкою. 8 березня можна гадати на судженого в колі подруг і робити обряди для залучення нареченого - потрібно було непомітно для домочадців вмести вуличне сміття в дім зі словами: "Жену я в хату свою молодців, не злодіїв, приїжджайте до мене женихи з чужих дворів".

Що сьогодні не можна робити
Жінкам категорично не рекомендувалося проводити свято виключно в жіночій компанії - повинен бути поруч хоча б один чоловік. Не можна в цей день робити прибирання, особливо змітати павутину і вбивати павуків - інакше в домі не буде щастя. Заборонено в цей день ходити в старих речах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні