Разом з природою прокидається нечисть: прикмети та заборони на 6 березня

0
Разом з природою прокидається нечисть: прикмети та заборони на 6 березня
Церковне свято 6 березня 2023 - день пам'яті преподобного Тимофія, Про життя святого відомо небагато. Тимофій народився в VIII столітті в Італії. В юності він працював при монастирі "Символи", який знаходився біля гори Олімп. Тому Тимофій отримав ім'я - Олімпійський, пише УНІАН.

Вже в дорослому віці він обрав шлях відлюдника і протягом багатьох років пробув на самоті. Святий багато подорожував - на самоті ходив по лісах, горах, пустелях. За свій спосіб життя і неперстанні молитви отримав дар зцілення і вигнання нечистої сили. Прожив преподобний до глибокої старості і помер у мирі в 795 році.

Прикмети на 6 березня
яка погода на Тимофія Весновія - такою і вся весна буде;
якщо ластівки прилетіли - скоро стане зовсім тепло;
повітря тепле і сухе - весна буде теплою і швидко пройде;
струмки потекли - сіяти потрібно рано;
перелітні птахи прилетіли вчасно - буде хороший хлібний урожай.

Також за прикметами, саме з цього дня починався рук соків у кленах і березах, тому поповнювати запаси дров вже не можна було.

Що можна робити 6 березня
6 березня намагалися зробити генеральне прибирання - очистити дім від мотлоху, який накопичився за зиму. Вважалося, що так викидають за поріг всі нещастя і біди. Цей день було прийнято було проводити разом з близькими. Дітей відправляли гуляти на свіже повітря - щоб здоров'я було міцним. Сни в цю ніч вважаються пророчими.

Що не можна робити 6 березня
Разом з природою прокидалася і нечисть, тому в цей день не можна було виходити з дому, не випивши перед цим святої води і не надягнувши хрестик. Також 6 березня категорично заборонялося вживати алкоголь: хто вип'є на Тимофія - попрощається з розумом назавжди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні