Як вивести жирну пляму ‒ прості й дієві засоби

0
Як вивести жирну пляму ‒ прості й дієві засоби
Жирні плями на одязі ‒ завжди проблема. А після свят вона набуває особливої актуальності.

Позбутися плям можна за допомогою дорогих засобів. Але є й прості, проте ефективні методи, пише Gazeta.ua.

Серед таких ‒ гель алое вера. Потрібно замочити одяг у гарячій воді, нанести гель алое на пляму і ретельно його втирати. Потім одяг перуть та сушать на свіжому повітрі.

Допомагає також кукурудзяний крохмаль. Ним слід посипати пляму й залишити на 15–30 хвилин. Потім пляму можна вичистити, одяг просто випрати й висушити.

Лимонна кислота також ефективно справляється з жирними забрудненнями й може легко вивести пляму. Для цього жир на тканині потрібно промочити паперовим рушником й злегка полити пляму лимонним соком. Залиште одяг на 20 хв. Після цього розчиніть пральний порошок у воді та нанесіть його на пляму. Далі пляму можна вичистити щіткою, а одяг прополоскати.

Непогано впорається із жирними плямами яблучний оцет. Але він може пошкодити саму тканину, тому потрібно спочатку випробувати цей метод на внутрішніх швах. Пляму потрібно полити яблучним оцтом, розтерти, щоб він проник у тканину, і залишити на 15 хв. Потім можна випрати одяг.

Зубна паста також допоможе позбутися плям. Але вона підходить лише для світлих та білих речей. Тканину іншого кольору паста може вибілити чи пошкодити. Слід нанести невелику кількість пасти на пляму. Потім тканину ретельно потріть щіткою й прополощіть одяг холодною водою. Цю процедуру потрібно повторювати, поки пляма не зникне.

Допомогти вивести жирну пляму може також звичайна газована вода. Її потрібно налити на пляму й ретельно потерти. За необхідності процедуру слід повторити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні