--> Сотні школярок отруїлися невідомими газами | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Сотні школярок отруїлися невідомими газами

0
Сотні школярок отруїлися невідомими газами
Чергова хвиля отруєння невідомим газом прокотилася Іраном. Десятки школярок із 30 міст були госпіталізовані 4 березня. Про це повідомляє AFP з посиланням на місцеві інформаційні агентства.

За останні тижні до медичних закладів потрапили сотні дівчат. У всіх були однакові симптоми: проблеми з диханням, головні болі та запаморочення. У соціальних мережах повідомлялося, що деякі страждали від блювоти, а також відчули печіння та параліч у ногах. Є думки, що загадкові отруєння є начебто навмисним актом релігійних груп, які виступають проти жіночої освіти.

Щонайменше 30 учнів школи в Урмії, розташованій на північному заході країни, перебували під наглядом лікарів, а це означає, що хвиля отруєння поширюється до все менших і менших центрів.

Мортеза Хатамі з парламентського комітету охорони здоров'я повідомила, що школярки отруїлися кількома видами газів. За її словами, загальний стан здоров’я дітей вважається добрим.

Мати однієї 15-річної жертви розповіла, що вона приїхала до школи своєї доньки та побачила лікарів, які лікували хворих учнів у машині швидкої допомоги, а інші лежали на вулиці в очікуванні термінової медичної допомоги.

За останні три місяці в Ірані зафіксовано кілька сотень випадків отруєння школярок невідомим газом. Вони нібито сталися в десятках шкіл, особливо в священному місті Кум, де 30 листопада стався перший випадок групового отруєння.

Це призвело до протестів перед школами та відділами освіти в кількох містах, включаючи Тегеран. Поговорювали, що нібито, за отруєнням стоять релігійні кола, які хотіли б перешкодити навчанню дівчаток. Цю концепцію згадав тамтешній чиновник міністерства охорони здоров'я.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні