В Україні зовсім скоро сильно зміняться ціни на м'ясо

0
В Україні зовсім скоро сильно зміняться ціни на м'ясо
Ціни на курятину, свинину та яловичину в Україні можуть змінитися навесні. Курятина, ймовірно, покаже стабільність або навіть знизиться у вартості. У свою чергу ціна яловичини залишиться на поточному рівні. Про це пише agronews.ua.

“Яловичина буде стабільно дорогою, не буде сильно рухатися (ціна. – Ред.) ні вгору ні вниз, але варто розуміти, що в нас яловичини класичної м’ясної не існує. В основному це побічний продукт молочного тваринництва. Тобто корова давала молоко, її зарізали, і потім це яловичина. В нас нема культури споживання і немає багато грошей, щоб купувати стабільно і щоб був попит. Можемо говорити про стабільність чи якесь, можливо, зростання ціни“, – сказав експерт.

Вартість свинини може вирости навесні, прогнозує Мартишев. Справа в тому, що вона дуже прив’язана до ціни кормів. Приблизно 60-70% собівартості у виробництві свинини – корми. І вони зараз дорожчають.

“Зараз трохи призупинилася “зернова угода”, тому трохи просіли, але все ж може бути дефіцит кормового зерна, макухи. І структура посівних площ вказує на те, що може бути протягом наступних місяців дефіцит кормового зерна. Це не дозволить розширити поголів’я”, – пояснює фахівець.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні