3 березня потрібно одягти що-небудь жовте: прикмети та традиції на цей день

0
3 березня потрібно одягти що-небудь жовте: прикмети та традиції на цей день
Церковне свято 3 березня - день пам'яті святителя Льва I Папи Римського, пише УНІАН.

Святитель Лев народився в середині V століття. Отримав гарну освіту і міг би зробити блискучу кар'єру, але він вибрав духовний шлях - став архідияконом при папі Сіксті III. Після смерті того Льва обрали Папою Римської Церкви.

Святий Лев став основним захисником православ'я проти єресі Євтихія і Діоскора. Також святителю, завдяки його посланням до святих константинопольських царів Феодосію II і Маркіану, вдалося скликати IV Вселенський Халкідонський Собор для засудження єресі монофізитів. Відомий також факт, коли в 452 році Лев тільки силою свого слова втримав ватажка гунів Аттілу, щоб ті не розорили Італію.

Святитель Лев дожив до глибокої старості: він заздалегідь знав про свою смерть і встиг до неї підготуватися. Поховали його у Ватиканському Соборі в Римі.

Прикмети 3 березня
якщо в цей день починається повінь - влітку буде хороший сінокіс;
день без опадів - до гарного врожаю;
якщо почути в цей день грім - теж буде хороший урожай;
блідий місяць на небі - чекай сильний снігопад, а якщо ясний - буде холоднеча.

Що можна робити 3 березня
У народі 3 березня прозвали святом Вівсянки. У цей день за традицією пекли пиріжки з вівсяної муки і вівсяне печиво й булочки у формі пташок. Випічкою пригощали рідних і близьких і підгодовували жовту пташку вівсянку - символ приходу весни. Вважалося, що чим більше буде частувань у цей день, тим більше благополуччя прийде в дім. Є також прикмета, що 3 березня потрібно одягти що-небудь жовте - на удачу.

Що сьогодні не можна робити
Найбільший гріх 3 березня - сумувати, перебувати в зневірі і лаятися. Згідно з прикметами, який настрій в цей день - таким він буде й цілий рік. Також 3 березня не можна байдикувати, а ось той, хто добре попрацює, не знатиме турбот весь рік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні