Смак неймовірний: як правильно смажити картоплю

0
Смак неймовірний: як правильно смажити картоплю
Смажена картопля - одна з найулюбленіших страв багатьох українців. Однак далеко не завжди ця страва вдається смачною. Як смажити картоплю правильно?

Якщо ви хочете, щоб ваша родина ласувала дійсно смачною смаженою картоплею, потрібно запам'ятати кілька важливих правил.

На які помилки варто звернути увагу:

Неправильний сорт - не варто смажити молоду картоплю, адже крім непривабливої на вигляд однорідної маси ви нічого не отримаєте. Також деякі сорти підходять винятково для варіння. Наприклад, круглі бульби з білою шкіркою та м'якоттю. А ось довгаста картопля коричневого чи жовтого кольору - ідеальний варіант для смаження.

Високий рівень вологи - це, мабуть, найпоширеніша помилка у смаженні картоплі. Часто бульбу відправляють на сковорідку одразу. Рекомендовано спочатку видалити зайву вологу з неї за допомогою паперового рушника.

Погано підібрана сковорідка - це ще один дуже важливий момент, якщо ви хочете зрозуміти, як смажити картоплю правильно. Не весь посуд підійде для цього варіанту приготування. Рекомендовано обирати чавунну сковорідку з товстим дном.

Правильна температура - щоб смажена картопля вийшла смачною, сковорідку потрібно попередньо прогріти до високої температури. Смажити можна на олії або вершковому маслі за вашим смаком. Однак тут варто звернути увагу, що другий варіант вважається менш корисним для здоров'я.

Надто велика кількість картоплі - смажити велику порцію їжі неварто, адже це заважає картоплі просмажитися зі всіх боків. Краще готувати на один раз. Якщо шар овочів буде тонким, тоді страва точно вийде смачною
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні