Ціни на продукти в Україні продовжують зростати: різко подорожчала морква

0
Ціни на продукти в Україні продовжують зростати: різко подорожчала морква
З початку поточного тижня українські виробники почали активно підвищувати відпускні ціни на моркву, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Стрімке зростання цін на ці коренеплоди учасники ринку пояснюють сезонним скороченням пропозиції моркви, особливо продукції високої якості, а також підвищеним попитом місцевих оптових компаній і роздрібних мереж.

Більшість українських виробників наразі не погоджується на реалізацію моркви дешевше 25-35 грн/кг ($0,68-0,96 /кг), що в середньому на 25% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами учасників ринку, зростання цін зумовлене доволі високим попитом на якісну моркву в умовах обмеженої пропозиції. Оптові компанії та роздрібні мережі активно закуповують цю продукцію, тоді як запаси моркви в сховищах господарств стрімко скорочуються. Багато фермерів уже встигли реалізувати закладену на зберігання продукцію, більшість великих господарств ведуть відвантаження виключно за укладеними раніше договорами.

На сьогодні морква в Україні вже коштує в середньому у 2,8 раза дорожче, ніж на початку березня 2022 року. При цьому, українські фермери впевнені, що тенденція до зростання цін у цьому сегменті збережеться й надалі. Сподіваючись на це, деякі власники якісної продукції вже прийняли рішення призупинити продажі моркви в очікуванні подальшого подорожчання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні