У МЗС розповіли, коли з'явиться загроза нападу зі сторони Білорусі

0
У МЗС розповіли, коли з'явиться загроза нападу зі сторони Білорусі
У прогнозах щодо загрозу наступу з Білорусі варто бути обережними і довіряти українській розвідці, за даними якої, зараз достатніх сил для повторної атаки з півночі на Україну немає. Утім, є інші нюанси.

Про це посол з особливих доручень МЗС України Олександр Щерба сказав в інтерв'ю 24 Каналу.

"А щодо наступу з Півночі, ми маємо вірити своїй розвідці. А розвідка каже, що зараз достатніх сил для цього нема. Якщо росіяни почнуть передислоковувати ті сили, які зараз тримають за Уралом, ну тоді небезпека з'явиться", – сказав він.

Водночас, посол висловив думку, що у війні було три поворотних моменти, один з яких триває зараз. За його словами, перший поворотний момент був, коли Україна показала, що її не зможуть зламати, і що Росія не переможе у війні, яку ж вона і розпочала.

"Це було, коли росіян відкинули з Київської області та Північної й Центральної України", - нагадав дипломат.

Другий поворотний момент був у серпні-вересні минулого року, коли був реалізований український наступ, зокрема, в Харківській області. Тоді Україна вкотре показала, що здатна перемагати.

"Це була вражаюча операція і наші партнери (та й ми самі!) побачили, що українська армія здатна гнати цю погань з нашої землі, бути справді переможною", - висловився він.

Щодо третього етапу посол сказав, що він триває зараз і Україна має показати, що може не просто перемагати, а саме перемогти. Посол вважає, що від успіху контрнаступу ЗСУ залежить, чи зможемо ми остаточно підірвати дух російських загарбників.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні