--> Ще одній категорії чоловіків дозволили виїжджати за кордон | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ще одній категорії чоловіків дозволили виїжджати за кордон

0
Ще одній категорії чоловіків дозволили виїжджати за кордон
Поки в Україні триває війна, виїзд за кордон для багатьох категорій громадян обмежено. Проте, уряд все передбачив ймовірність отримання дозволу деякими українцями.

Зокрема, право на перетин державного кордону під час воєнного стану можуть отримати чоловіки із третьою групою інвалідності, пише Телеграф.

Юрист Костянтин Грітчин пояснив, що в рамках чинного законодавства, у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану виїжджати за межами країни можуть такі категорії чоловіків:

громадяни, які мають інвалідність, однак виключно за наявності документа (довідки\посвідчення), який підтверджує відповідний статус;

українці, які мають пенсійне посвідчення або посвідчення, яке підтверджує отримання соцдопомоги для осіб з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю. У документі повинна бути вказана група та причина інвалідності, або довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соцдопомогу (форма, затверджена Мінсоцполітики).

Які документи вимагатимуть на виїзді
пенсійне посвідчення особи з інвалідністю;

документ, який підтвердить призначення соціальної допомоги як особі з інвалідністю;

довідка для отримання пільг особами з інвалідністю (стосується тих, хто не має права на пенсію чи соцдопомогу за формою, затвердженою Мінсоцполітики);

закордонний паспорт.

Юрист також додав, що особи з інвалідністю можуть перетинати державний кордон необмежену кількість разів, адже обмеження чинним законодавством не передбачені.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні