Чи буде в українців вихідний 8 березня

0
Чи буде в українців вихідний 8 березня
Міжнародний жіночий день, який щорічно святкують 8 березня — це важлива дата, яка відзначає досягнення жінок у політиці, соціальній сфері, економіці та культурі.

Це свято є символом рівності жінок і чоловіків та боротьби за права жінок у всьому світі. У багатьох країнах, включаючи Україну, 8 березня зазвичай — вихідний, але все може змінитися, адже в "Дії" запустили спеціальне опитування щодо доцільності відзначення цього свята, пише Телеграф.

Цьогоріч Міжнародний жіночий день припадає на середу. Згідно з КЗпП — це святковий день, який повинен бути неробочим днем. Однак у період дії воєнного стану ці норми не застосовуються, тому 08.03.2023 буде звичайним робочим днем — офіційного загальнодержавного вихідного в цей день не буде. Щоправда, кожен роботодавець має право ухвалювати рішення індивідуально і в недержавних компаніях працівникам таки можуть дати вихідний.

Опитування в "Дії" щодо 8 березня
Напередодні на вебпорталі "Дія" запустили опитування щодо доцільності відзначення в Україні 8 березня, зокрема і того, чи варто залишати цей день вихідним. Проголосувати може кожен повнолітній громадянин України, голосування триватиме до 6 березня і, як зауважив мінстр цифрової трансформації Михайло Федоров, його результати врахують при вирішенні долі цього свята у парламенті. Однак, перед тим як віддати свій голос, українцям радять послухати звернення нардепки Марини Бардіної, яка пояснює історичні передумови та важливість цього свята.

Чому в Україні хочуть скасувати 8 березня
Частина громадян вважає, що 8 березня у тому вигляді, який ми зараз бачимо, це ніщо інше, як московський погляд на це свято. Замість нього народні обранці пропонують встановити нову дату - День української жінки, який би відзначався щорічно 25 лютого (на день народження Лесі Українки). Крім того, вихідним пропонується зробити ще й 9 березня — день народження Тараса Шевченка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні