--> Вагітним 1 березня треба спостерігати за сходом сонця: прикмети та заборони | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вагітним 1 березня треба спостерігати за сходом сонця: прикмети та заборони

0
Вагітним 1 березня треба спостерігати за сходом сонця: прикмети та заборони
Церковне свято 1 березня - день пам'яті Памфіла, який жив в III столітті і був пресвітером в Кесарії Палестинської. На той час він був одним з найбільших богословів, пише УНІАН.

Народився Памфіл в Беріте Фінікійському, отримав гарну освіту. Коли він став пресвітером, то став вивчати християнську літературу. Крім цього, Памфіл збирав християнські письмові пам'ятники і пояснював Святе Письмо - йому вдалося зібрати бібліотеку з 30 тисяч томів.

Допомагали святому в його справах святий Валент і святий Павло. Пізніше їх усіх за наказом правителя Кесарії Палестинської Урбана ув'язнили, а з приходом наступника стратили разом з іншими мучениками.

Прикмети на 1 березня
Якщо 1 березня йде сніг - буде багатий урожай.
Сонячний і ясний день - весна буде теплою і ранньою.
Якщо вітер теплий, то літо буде сирим і дощовим.
Туман випаде - чекайте негоди.

Що можна робити 1 березня
У давнину, якщо вранці на 1 березня випадав сніг, то дітей відправляли розчищати стежки - щоб росли були здоровими і щасливими. Також в цей день набирали та заносили в дім трохи снігу. Коли він танув, то всім потрібно було вмитися цією водою - згідно з прикметою, тала вода з весняного снігу надавала чистоту і особливу силу.

Вагітним потрібно було 1 березня рано вранці спостерігати за сходом сонця - Ярила, щоб виносити і народити здорового малюка.

Що сьогодні не можна робити
1 березня не можна лаятися - якщо раптом це станеться, то можете не помиритися до самого Великодня. Також в цей день не радили позичати гроші - чужий борг принесе в дім проблеми. 1 березня не шили і не в'язали, так як вважалося, що рукоділля буде невдалим. Після заходу сонця 1 березня не можна стригти нігті, інакше бути біді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні