Україна почне переговори про членство в ЄС вже цього року - Зеленський

0
Україна почне переговори про членство в ЄС вже цього року - Зеленський
Саме Україна об'єднала ЄС як ніколи раніше і зараз захищає європейські цінності для майбутніх поколінь, зазначив президент.

Цього року настав час для початку переговорів щодо вступу України в Євросоюз. Про це написав президент Володимир Зеленський у Twitter у вівторок, 28 лютого.

"Україна завжди була Європою, Україна завжди буде Європою. Ми вже гарантували це. Рік тому, на п'ятий день повномасштабної війни, Україна подала заявку на вступ у Євросоюз і закріпила за собою статус кандидата. Цього року настав час ухвалити рішення про початок переговорів про членство", - зазначив Зеленський.

Глава держави наголосив, що саме Україна об'єднала ЄС як ніколи раніше.

"Саме Україна об'єднала ЄС як ніколи раніше. Саме Україна захищає європейські цінності для майбутніх поколінь. Разом у боротьбі, разом у перемозі. Хай живе Європа! Хай живе свобода!", - зазначив президент.

Раніше Зеленський заявив, що Україна документально зафіксувала намір вступити в ЄС. Це відбулося під час саміту Україна-ЄС.

А прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що до кінця 2023 року Україна хоче бути готовою до переговорів щодо повноправного членства у Євросоюзі, а до кінця 2024 року - до членства у ЄС.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні