Чому українцям можуть відмовити в оформленні субсидії

0
Чому українцям можуть відмовити в оформленні субсидії
Якщо хтось із членів сім'ї домогосподарства, яке отримує субсидію на оплату комунальних послуг за рік до призначення пільги, здійснив купівлю одноразово на суму понад 50 тисяч гривень, або в банку з'явився депозит у розмірі понад 100 тисяч гривень, то субсидія на новий період не буде призначена. Але на деякі дорогі покупки все ж таки є винятки.

Про це повідомили у Пенсійному фонді України.

Такою покупкою є придбання нерухомості. Так, факт придбання нового житла не враховується при призначенні субсидій за умови, що його було здійснено за рахунок продажу старої квартири. У такому разі доходи від продажу не враховуватимуться у сукупному доході сім’ї при розрахунку.

Однак є ще одна важлива умова: обидві квартири чи будинки мають бути єдиним житлом у власності субсидіанта. Цей факт треба буде довести документально. Якщо з документами все гаразд, субсидію призначать за шість місяців.

Українці зобов’язані при складанні декларації для оформлення субсидії вказати всіх членів своєї сім’ї та весь дохід. Якщо приховати інформацію у декларації, пізніше надмірно виплачену субсидію можуть змусити повернути через суд.

Однією з найпопулярніших причин відмови у виплаті субсидії є не дорогі покупки, а борги зі сплати комунальних послуг. Допомогу не продовжать, якщо є заборгованість за комунальні послуги у розмірі 680 грн.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні