П’яна жінка народила дитину вдома та забула одягнути: немовля померло

0
П’яна жінка народила дитину вдома та забула одягнути: немовля померло
Острозький районний суд виніс вирок 28-річній жительці Рівненської області, яка в січні минулого року у стані алкогольного сп’яніння народила вдома дитину і залишила її без догляду в холодній кімнаті.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Рівненській області.

У молодої жінки це була вже шоста дитина. Вона була на 34-35 тижні вагітності, але на лікарському обліку не перебувала.

Коли почалися перейми, вона була в нетверезому стані. Викликати “швидку” не стала, а народила дитину самостійно. Пуповину доньці перерізав батько.

Після пологів жінка закутала новонароджену лише в рушник і поклала на ліжку в кімнаті, де температура була приблизно 10-14 градусів тепла. Забувши про немовля, вона займалася своїми справами. Лише через деякий час її одягнула і, запідозривши щось недобре, все ж викликала швидку допомогу.

Медики виявили, що дівчинка народилася недоношеною, але без вад розвитку, вагою 1886 г, зростом 43 см. Врятувати життя дитини в лікарні уже не змогли.

Відповідно до висновку судово-медичної експертизи, смерть дитини настала внаслідок загального переохолодження тіла через низьку температуру навколишнього середовища.

Відомо, що жінка наразі виховує чотирьох малолітніх дітей. У листопаді 2020 року у неї через тиждень після народження померла ще одна дитина.

Згідно з висновком судово-психіатричного експерта, рівень інтелектуального розвитку 28-річної жінки в межах норми та її індивідуально-психологічні особливості не мають характеру вад, які могли істотно вплинути на її поведінку після народження дитини.

Суд визнав визнав жінку винною в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 135 КК України. Їй призначено покарання у вигляді 2-х років позбавлення волі “умовно” — з іспитовим терміном 2 роки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні