Як правильно зберігати спиртні напої*

0
-4
Як правильно зберігати спиртні напої*
Купуючи алкоголь, мало хто замислюється над їхнім терміном придатності. Проте час та умови зберігання безпосередньо впливають на смакові якості напоїв. Вони не стануть отруйними через невідповідні температуру, вологість та освітлення, проте швидко втратять свої унікальні риси, тож ви не отримаєте задоволення від споживання. Розглянемо основи правильного зберігання.


Міцний алкоголь



Коньяк, віскі, джин зберігають у прохолодному місці або навіть за кімнатної температури. Вони містять достатньо спирту й протягом тривалого терміну не втрачають якості. Горілку можна помістити в холодильник, бо в охолодженому вигляді вона краще смакує. Поставте пляшку на нижню поличку дверцят. Вибрати місткий та ергономічний холодильник можна тут:https://eldorado.ua/uk/holodilniki/c1061560/17257=63837/.

Пам’ятайте про таке:

  1. Відкриті напої швидко втрачають градус. Їх рекомендується якомога швидше допити.

  2. Якщо не зробили цього впродовж 2–3 днів, перелийте напій у меншу тару та щільно закрийте кришкою.

  3. Важливо, щоб контакт із повітрям був мінімальним, бо алкоголь окислюється. Через це його смак псується.



Тримайте напої якомога далі від обігрівальних приладів та прямого сонячного світла. Можна поставити пляшки в темну шафу. Температура повітря вище 20°C є неприйнятною, бо змінює смакові якості, колір та структуру рідини.

Правила зберігання вина



Запорукою гарного смаку є правильна температура. Занадто висока прискорює процес окислення, а низька негативно впливає на смак. Через температурні перепади псується пробка, і повітря потрапляє в пляшку. Оптимально зберігати напій за позначок 10–15°C. Якщо у вас немає спеціально підготовленого льоха, придбайте винну шафу за посиланням: https://eldorado.ua/uk/holodilniki/c1061560/. В таких холодильниках підтримується оптимальна температура та вологість у межах 60–70%.



Пляшки з вином рекомендується зберігати в горизонтальному положенні. Пробка зволожується, не пересихає, через неї помірно проникає кисень. Тара має бути зроблена з темного скла, яке не пропускає ультрафіолетові промені. Надмірне світло сприяє появі згірклого смаку. Вино не має піддаватися вібрації, коливанням, тому знайдіть для нього стабільне місце.

Зберігання пива



Невідкриті пляшки або банки можна поставити в кімнаті. Протягом тижня з ними нічого не станеться. Але якщо купуєте пиво про запас і не використовуєте його протягом цього часу, поставте напої в холодне місце. Найкращою температурою є 1°C. Чим тепліше в приміщенні, тим скоріше зіпсується пиво. Кисень, потрапляючи в напій, спотворює його запах і смак, пиво «видихається». Не радимо залишати пляшку відкритою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні