Українцям збільшать пенсії на 800 гривень: кого стосується

0
Українцям збільшать пенсії на 800 гривень: кого стосується
Попри воєнний стан в Україні та активні бойові дії, запланований перерахунок пенсій у березні 2023 року все одно буде – пенсійні виплати перерахують у середньому на 20%, а середня доплата становитиме від 400 до 800 гривень.

Про це заявив глава уряду Денис Шмигаль, пише Апостроф.

За його словами, середня доплата становитиме від 400 до 800 гривень. Шмигаль наголосив, що під індексацію пенсій підпадуть ті категорії пенсіонерів, які визначені у законі главою "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

"За дорученням Президента України ми проводимо індексацію пенсій, попри те, що законом України про державний бюджет на 2023 рік така індексація не є обов'язковою. Уряд виконує свої зобов'язання перед людьми. Ми допомагаємо тим, хто цього більше потребує. Індексація виплат торкнеться понад 10 мільйонів українців", - пояснив глава уряду.

Він також розповів, що програма, яка передбачає доплати пенсіонерам 70+, 75+ та 80+, продовжуватиме свою дію й у 2023 році. Так, пенсіонери віком від 80 років продовжать отримувати щомісячну доплату в 500 грн, для пенсіонерів 75-80 років – це доплата становитиме 400 грн на місяць, а для пенсіонерів 70-75 років – 300 грн.

"Цього року держава планує витратити на пенсійне забезпечення понад 700 млрд грн. Попри війну, ми знаходимо можливість підвищувати виплати, допомагати та підтримувати", - резюмував Денис Шмигаль.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні