Стало відомо, для чого Байден приїжджав до Києва

3
Стало відомо, для чого Байден приїжджав до Києва
Візит президента США Джо Байдена до Києва 20 лютого став загальною несподіванкою. Американський лідер зробив низку гучних заяв щодо підтримки України, пообіцяв їй нову військову допомогу, а Росії - чергову порцію санкцій, пише ТСН.

Захід остаточно визначився щодо війни в Україні?
Приїзд президента США свідчить, що Захід хоче допомогти Україні здобути перемогу у війні вже цього року.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю висловив колишній радник керівника Офісу президента та міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів.

"Це один із найсильніших кроків, які були останнім часом. Цей крок - частина загальної тенденції. Суть полягає в наступному - Захід прийняв рішення закінчити цю війну перемогою України. Візит Байдена означає, що ніяких "корейських сценаріїв", ніяких переговорів з Росією, окрім нашої перемоги, не буде. Я переконаний, що за цим буде багато наступних важливих кроків... Цей візит є сигналом, що всі планують завершити війну цього року нашою перемогою", - заявив Андрусів.

Байден приїхав не з порожніми руками
Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан в інтерв'ю зазначив, що Байден "приїхав не з порожніми руками".

"Він привіз допомогу на пів мільярда доларів, що нам зараз дуже потрібно для того, щоб стримати наступальні дії росіян. Це гарний пакет військової допомоги. І сам візит президента США до країни, яка воює з Росією, - це символічне значення. США та Джо Байден беруть на себе певну відповідальність та є медійним щитом, щоб наші партнери не боялися нападок з боку Росії. Це - сильний щит та прикриття", - наголосив Світан.

Військовий аналітик Олексій Гетьман у коментарі ТСН.ua розтлумачив заяву Байдена щодо 700 танків, тисяч бронемашин, 2 млн артилерійських боєприпасів та іншого озброєння для України.

"Якщо зараз йдеться про 700, то це мається на увазі ті, які мають надійти. Або вже надійшли, але публічно про це не повідомляють", - зазначив Гетьман.

Експерт додав, що 2 млн боєприпасів - це не дуже багато:

"На початок повномасштабної війни Росія мала на складах 15-20 мільйонів снарядів різного калібру. Якщо нам передадуть 2 мільйони снарядів, ми зможемо робити щільні обстріли протягом 2-3 місяців. В такому разі ми зможемо здійснювати від 5 тисяч до 15 тисяч пострілів на день. Сьогодні ми робимо біля 2-2,5 тисячі пострілів на день. Якщо ми будемо отримувати озброєння, то вже навесні, в березні-квітні, ми досягнемо суттєвої переваги в артилерійських пострілах. Судячи з усього, Байден мав на увазі загальну кількість озброєння, яке було передано від початку повномасштабного вторгнення і буде передане найближчим часом".

Сигнал Путіну і не тільки
Візит президента США став сигналом не лише для Володимира Путіна і Кремля, а й Китаю в особі Сі Цзіньпіна, який фактично включився у війну.

Таку думку висловив експерт-міжнародник Руслан Осипенко в ефірі всеукраїнського телемарафону, який транслює Youtube-канал ТСН.

"Ми бачили присутність міністра закордонних справ Ван Ї на Мюнхенській безпековій конференції, а потім він поїхав до Москви. І в Пекіні, і в Москві готуються заяви до річниці війни. Тому цей візит є фактично сигналом і одному керівнику, й іншому про те, що Сполучені Штати, як лідер демократичного табору країн, фактично будуть стояти пліч-о-пліч з Україною, що б не сталося", - пояснив міжнародник.

Як зазначив Осипенко, візит Байдена "перекриває всі ці сигнали з табору авторитарних країн і дає їм чіткий сигнал про те, що Сполучені Штати будуть підтримувати Україну до перемоги".

"Точка біфуркації, коли були сумніви про солідарність Заходу про підтримку України, вистоїть вона чи ні, залишилися в минулому. Зараз Байден демонструє лідерство. Тобто виступає як лідер демократичного табору, який буде підтримувати Україну", - наголосив
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Байден приїжджав для того щоб дати політичну волю нашим і нашим генералам, таких як Наєв нищити русню
Відповісти
Байден приїжджав для того щоб дати політичну волю нашим генералам таких як Наєв нищити русню
Відповісти
Байден приїжджав для того щоб дати політичну волю нашим генералам таких як Наєв нищити русню
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні