На території школи знайшли протитанкову міну

1
На території школи знайшли протитанкову міну
Протитанкову мiну знайшли на шкiльному подвiр’ї навчального закладу в Тернополi.

Про це повідомляє ГУ Нацполіції у Тернопільській Області.

Небезпечну знахiдку бiля запасного входу побачив працiвник школи. Про предмет зеленого кольору, який схожий на мiну повiдомив директора освiтнього закладу.

«На мiсце пригоди виїжджала слiдчо-оперативна група й вибухотехнiки. Учнiв та учителiв навчального закладу евакуювали. Вибухотехнiки вилучили даний предмет та направили на експертизу», – повiдомили у полiцiї.

Пiд час перевiрки виявилось, що мiна – навчальна.

Дирекцiя школи запевнила, що знайдений предмет – не їхнiй, оскiльки навчальних протитанкових мiн у них не було.

Правоохоронцi встановлюють як знахiдка потрапила на подвiр’я школи.

Триває слiдство. Даний факт внесли в ЄРДР згiдно зi статтею 296
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Міни не тільки загрожують життю та здоров'ю людей, але й завдають шкоди природі та екології в цілому. Вибухи мін можуть пошкоджувати ґрунт та водні ресурси, забруднювати повітря, викидати шкідливі речовини та спричиняти зменшення біорізноманіття. Наприклад, засмічення мінами зона Чорнобильської зони забороненої для заселення та сільськогосподарської діяльності додатково ускладнює відновлення території та погіршує екологічну ситуацію в районі. Новини екологічного питання в Україні можна прочитати тут: https://www.zerowaste-ukraine.com/category/news/
Крім того, засмічення мінами призводить до психологічної травми у місцевого населення та створює перешкоди для їх повсякденного життя та економічного розвитку.

З урахуванням таких наслідків, важливо звернути увагу на потребу відновлення зруйнованих територій та видалення мін. Для цього можуть бути запроваджені програми початку відновлення територій, планування наукових досліджень для вивчення наслідків засмічення мінами та іншим військовим сміттям, проведення навчальних курсів для місцевих жителів щодо безпечної поведінки в зоні засмічення.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні