--> Росіяни змінили тактику обстрілу України | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Росіяни змінили тактику обстрілу України

0
Росіяни змінили тактику обстрілу України
Російські загарбники змінюють підхід до обстрілу території України, який використовували в осінньо-зимовий період.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Він наголосив, що ворог використовує для обстрілу території України "все, що має під руками, навіть повітряні кулі пішли в хід".

"При цьому можна говорити, що ці кулі є примітивним методом, але це повітряна ціль і на неї потрібно реагувати, бо поміж тими кулями можуть бути й інші цілі – розвідувальні безпілотники", - пояснив речник.

Ігнат зазначив, що ворог випускає ракети не лише вдень, але і в нічний час - "нестандартний підхід, хоча, якщо пригадаємо перші дні вторгнення, то тоді і вночі, і вдень безперестанку обстрілювали нас ракетами". На його думку, нічого нового в цьому немає, змінилася лише тактика.

"Раніше це була тактика застосування "шахідів" уночі - в період з 23-ї до 3-ї ночі, коли вилітали з південного напрямку і атакували Україну, а вже на ранок, розуміючи, де є ППО, робили певні корективи, щоб зранку випустити ракети", - сказав він.

Речник нагадав, що так восени і взимку ворог обстрілював об’єкти критичної інфраструктури України. А зараз вже стріляють "не тільки по об’єктах критичної інфраструктури".

"Тобто ворог змінив отой стандартний підхід осінніх атак нашої інфраструктури. Зараз уже зима закінчується і зрозуміло, що може бути зміна цієї стратегії, бо ворог не досягнув бажаної мети – ввести країну в блекаут", - зазначив Ігнат.

Він підкреслив, що всі переговори з партнерами, їхня допомога сприяють посиленню України сучасними засобами ППО, які можуть працювати і по балістичних ракетах.

При цьому речник ПС ЗСУ знову підкреслив, що ППО не може на сьогодні збивати балістичні ракети "Кинжал".

"Хіба що їх можна збити у Facebook чи в якомусь телеграм-каналі", - додав він і закликав не розповсюджувати неперевірену інформацію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні