Чи готова Білорусь атакувати Україну: Подоляк оцінив загрозу

0
Чи готова Білорусь атакувати Україну: Подоляк оцінив загрозу
Українська розвідка не бачить у Білорусі ознак формування ударних угруповань, які свідчили б про підготовку до наступу.

Свої розвіддані постійно оновлюює, розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю агентству Report.

"Ми розуміємо чудово, що Білорусь перебуває у найважчому політичному становищі, бо є союзником Російської Федерації. Надає Росії всю інфраструктуру для повітряних атак на територію України, надає ремонтну, забезпечувальну інфраструктуру. Віддала практично розконсервовану бронетехніку тощо. Лукашенко дуже точно зазначив, що вони братимуть участь у будь-яких бойових діях лише на території Білорусі. Відповідно, Україна не мала і не має мети заходити на територію Білорусі, як не було мети заходити і на територію Російської Федерації, це перше. По-друге, ми отримуємо розвіддані, що постійно оновлюються, про те, що відбувається в Білорусі. Ми не бачимо там формування ударних штурмових колон", – прокоментував Подоляк.

Для успішної атаки з Білорусі має бути необхідна кількість особового складу та техніки. Цих ресурсів немає.

"Для ефективного нападу там мають формуватися групи з 70-80 тисяч військовослужбовців, які повинні мати з собою 1,5-2 тисячі різних видів бронетехніки, 500-600 видів артилерійських стволів, та й усе, що необхідно для подальшого забезпечення. Ми не бачимо формування такого угруповання, а бачимо періодичний приїзд туди частково мобілізованих російських військовослужбовців, які проходять тренування на полігонах Білорусі. Але, ще раз наголошую, ми поки що не бачимо підготовку Білорусі до участі у сухопутних операціях", – наголосив Подоляк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні