До чого готується Лукашенко

0
До чого готується Лукашенко
Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка спробують знову схилити до вступу у війну.

Достатніх ресурсів для сухопутної компоненти у них наразі немає. Але це не означає, що загроза відсутня, розповів Gazeta.ua військовий експерт Петро Черник.

"Білорусь і так перебуває у стані війни з Україною. Важкі ракетні удари з їх території завдавалися і це продовжиться. На початку цієї війни великі угруповання з боку Білорусі зайшли на нашу територію. Сухопутна компонента може відбутися і зараз, але для цього потрібен щонайменше 40-тисячний корпус", – пояснив Черник.

Білорусі потрібно понад 800 танків, 3,5 тис. броньованих машин, ствольна артилерія та авіаційне прикриття, розповів експерт.

"Максимум, що вони мають, – це близько 15 тисяч особового складу. На початку війни вони застали нас зненацька, але Київ захопити все одно не вийшло. Північний кордон не був фортифікований. Зараз це вже своєрідна "Лінія Маннергейма". На що розраховують білоруси – дуже важко зрозуміти. Але не треба чекати, що ворог не нападе. Треба робити все можливе, щоб цей напад мав для них непомірну ціну", – сказав Черник.

Україні все ж буде боляче за умови нападу з півночі, додав експерт.

"Однак за тих ресурсів, які Білорусь має, на фронті - це не буде відчутно настільки. Росія може додати ресурсів, однак не в тих об'ємах, які вони хотіли б. Бо у РФ залишилося лише піхотна складова у великих об'ємах. Однак ми навчилися їх перемелювати", – наголосив Черник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні