17 лютого вдала дата для звернення до чаклунів: яке сьогодні свято

0
17 лютого вдала дата для звернення до чаклунів: яке сьогодні свято
Православне свято 17 лютого - день пам'яті Ісидора Пелусіота, який походив з Олександрії, був вихований в сім'ї багатих і благочестивих християн.

Будучи молодим, залишив батьків, багатства, поїхав в пустелю біля міста Пелузії, через що і прозвали його Пелусіотом. Там прославився, як відчайдушний подвижник, завдяки чому до нього стали приходити багато ченців, пише УНІАН.

До цих пір Ісидор Пелусіот вважається одним з найбільших отців християнської церкви.

Прикмети 17 лютого
туман стелиться по землі - до потепління і снігопадів;
у ніч з 16 на 17 число побачити уві сні птицю - до хороших звісток;
наснилася свиня - настануть важкі часи;
повня на Ніколу - в лісі буде багато зайців.

Що сьогодні не можна робити
Наші предки вважали, що в цей день не можна полювати, так як знайти здобич вам буде важко, а Нікола відведе в інший бік. Також не рекомендується стригтися, підстригати волосся або митися - до нещасть. Біду притягують до речі червоного кольору, тому їх надягати не варто.

Що можна робити 17 лютого
У селах в цю дату особливо шанували худобу, намагалися доглядати за нею і прибирати в стійлах. Жінки займалися роботою по дому, а чоловіки робили ремонт або прибирали в городі. 17 лютого здавна вважалося вдалою датою для звернення до чаклунів або знахарів, щоб вилікуватися від хвороб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні