Через п'яного мотоцикліста загинула 5-річна дівчинка

0
Через п'яного мотоцикліста загинула 5-річна дівчинка
Сарненський райсуд призначив вісім років тюрми 27-річному мотоциклісту, який на смерть збив п'ятирічну велосипедистку. Смертельна аварія сталась в серпні минулого року. Тоді п'яний чоловік на швидкості збив дитину, що їхала узбіччям на велосипеді. Відомо, що свою провину він визнав, але свідчити у суді відмовився. Суд визнав його винним, призначив ув'язнення та на десять років заборонив сідати за кермо, про це повідомляє Захід нет.

Аварія сталась ввечері 20 серпня в селі Костянтинівка біля Сарн. 27-річний п'яний місцевий мешканець на мотоциклі збив п'ятирічну велосипедистку, яка прямувала у попутному напрямку. Від травм дитина загинула на місці. Після ДТП чоловік пройшов огляд на стан сп'яніння, який показав 3,5 проміле алкоголю. Це в 17 разів перевищує допустиму для водіїв норму.

У суді заслухали брата загиблої дівчинки. Він розповів, що того вечора разом молодшим братом та сестрою вони їхали додому. Діти почули, що позаду їде мотоцикл в попутному напрямку. При наближенні до дітей він не загальмував і на швидкості наїхав на п'ятирічну велосипедистку. Від удару дитину відкинуло на два метри.

На судовому засіданні обвинувачений повністю визнав провину, але відмовився від будь-яких пояснень. Свідчив у суді й батько загиблої дівчинки. Він заявив, що мотоцикліст так і не попросив у нього вибачення і не пропонував жодної матеріальної допомоги. Щоправда, таку допомогу пропонували його родичі.

Суддя Тетяна Ведіняна визнала водія винним у порушенні ч.3 ст. 286-1 ККУ (п'яне водіння, що спричинило смерть) і призначила йому вісім років тюрми. Також чоловікові на десять років заборонили сідати за кермо. За експертизи він повинен сплатити понад 3 тис. грн.

Вирок наразі не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні