Чому жителів країн ЄС закликали виїхати з рф та Білорусі

0
Чому жителів країн ЄС закликали виїхати з рф та Білорусі
Громадян США та країн Європейського Союзу попередили про необхідність виїхати з Білорусі та Російської Федерації. Це пов'язано з тим, що Польща закрила майже всі сухопутні пункти пропуску, пише УНІАН.

"Загроза з Білорусі існує перманентно. Я б звернув увагу на те, що Польща як країна Євросоюзу закрила кілька прикордонних переходів на польсько-булоруському кордоні, залишивши один перехід. Навіть об'єктивно без будь-яких загроз можливість виїхати з країни через сухопутні коридори значно зменшилася", - розповів військовий експерт Сергій Грабський.

При цьому він зазначив, що можливості евакуації іноземців з Білорусі обмежені ще й тим, що в країні обмежені польоти в інші країни.

"Куди їхати? До Москви? Піддавати себе небезпеці? Навіщо? Там, здається, потрібно оформляти виїзну візу або щось таке - це додаткові труднощі. Тому з точки зору здорового глузду будь-яка країна Євросоюзу повинна сказати своїм громадянам: "Шановні друзі, можливість вашої евакуації значно обмежується. Ми рекомендуємо вам покинути ці країни, тому що вам нема чого там робити", – пояснив експерт.

Крім того, він вважає, що у випадку з громадянами США ситуація ускладнюється тим, що їх переслідують в Росії.

"З питанням Сполучених Штатів там є проблеми з переслідуванням громадян США. І це може створити певні проблеми. Державний департамент США хотів би знизити ймовірність залучення до якихось процесів, де постане питання примітивного торгу", - вказав Грабський.

Також вона нагадав, що Франція виступила зі схожим зверненням до своїх громадян. На його думку, територія Білорусі може бути використана для проведення наступальної операції, але для цього потрібно як мінімум кілька місяців.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні