Хто не має права вручати українцям повістки

0
Хто не має права вручати українцям повістки
В Україні продовжили дію воєнного стану, а разом з ним – загальної мобілізації. Тож військовозобов'язаним слід бути готовими до того, що в будь-який момент їм можуть вручити повістку, пише Фокус.

Стосується це тих чоловіків, які досягнули 18 років та не перетнули позначку у 60. Правда, є важливий момент. Далеко не всі мають повноваження вручати повістки. І про це нагадала адвокатка АТ "Мисечко та Партнери" Ірина Усіченко.

Слід розуміти, що повноваження видавати повістки є далеко не у всіх. Так, згідно з чинним законодавством, їх не мають право вручати військовослужбовці та співробітники Національної поліції.

"Представники поліції, Збройних Сил України, територіальної оборони не мають права виписувати повістки, а можуть супроводжувати уповноважених осіб під час вручення вже складених військкоматом повісток", – підкреслила Усіченко.

Адвокатка наголосила на ще одному моменті. За її словами, вручення повісток роботодавцем, а також близьким родичам призовника не вважається безпосереднім врученням повістки. Правда, є одне "але".

"Але військкомати можуть зобов'язати роботодавців вручити повістки своїм працівникам. Таке правило стосується як роботодавців, які є державними органами, так і роботодавців, які є звичайними підприємцями", – зауважила адвокатка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні