--> Нардепи хочуть запровадити для українських водіїв нові штрафи | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Нардепи хочуть запровадити для українських водіїв нові штрафи

2
Нардепи хочуть запровадити для українських водіїв нові штрафи
Народні депутати пропонують штрафувати водіїв за порушення правил безпечного перевезення тварин в автомобілях, пише УНІАН.

Народні депутати Олександр Юрченко та Антоніна Славицька зареєстрували у Верховній Раді проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечного перевезення тварин в транспортних засобах" (№9016).

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що "спостерігається практика, особливо у жінок, під час керування транспортним засобом тримати на колінах, на руках або в руках собак невеликих порід".

При цьому вказано, що тварина може відволікати водія, заважати керуванню.

Також йдеться про те, що у разі раптової зупинки чи зіткнення, відсутність спеціальних засобів для перевезення або надійних кріплень перетворює тварину на "снаряд", який може потрапити в людину і стати причиною отримання нею серйозних травм або й загибелі.

"Приміром, у типовій дорожньо-транспортній пригоді при швидкості 50 км/год собака вагою 20-25 кг летітиме вперед із силою удару близько 700 кг", - сказано у документі.

Законопроектом пропонується зобов’язати водіїв перевозити тварин у спосіб, що не заважає керуванню транспортним засобом та дотримання водієм правил дорожнього руху. При цьому не уточнено, у який спосіб це має відбуватися.

Водночас законопроектом пропонується запровадити адміністративну відповідальність за порушення правил перевезення тварин. Визначено, що це має бути стягнення штрафу на водія в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 510 грн, а при повторному порушенні протягом року штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів - 850 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пропоную ще ряд штрафів: 1.за те що посмів відкрити рота до поліціянта. 2. за те що при зупинці поліціянтом не вискочив бігом з машини і не впав на коліна. 3.за те що сів за кермо без дозволу поліціянта
Відповісти
Пропоную внести зміни до Порядку проведення експертизи на предмет алкогольного спяніня водія і паралельно проводити таку саму експертизу працівників дорожної поліції ! Бо в принципі не може п'яний поліцейський проводити якісь заміри "Драгером", будучи саи ше п'яним з вчорашнього бодуна !
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні