У Президента розповіли, що чекає на путіна 24 лютого

0
У Президента розповіли, що чекає на путіна 24 лютого
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначає, що президенту Росії Володимиру Путіну на трагічну річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну надішлють "дуже чіткий сигнал", пише УНІАН.

Відповідаючи на запитання щодо акцій на підтримку України до 24 лютого, Кулеба розповів: "В ООН, в Києві, в багатьох інших столицях світу відбудуться різні події, які надішлють дуже чіткий сигнал президенту Путіну. Що якщо ти, Путін, граєш у гру на виснаження і думаєш, що час грає на твоєму боці, то ти глибоко помиляєшся. Тому що єдність з Україною з кожним днем лише зростає, і у цій війні ти неодмінно програєш".

На уточнення, чи є одним з цих сигналів візит президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена до Польщі, який має відбутися 20-22 лютого, міністр зауважив: "Безумовно, це також складовий елемент вшанування цієї трагічної річниці і складовий елемент того сигналу Путіну, який я оголосив. Тому дуже важливо, що саме в Європі президент Байден буде. Тим паче, в Польщі - країні, яка відіграє надзвичайно важливу роль в забезпеченні другого збройового фронту для України. Тобто надсиланні нам усієї необхідної зброї".

Водночас Кулеба зазначив, що йтиметься не лише про ці заходи.

"Це буде дійсно глобального масштабу подія. Події. І вони відбуватимуться в дуже-дуже різних містах. Але головне - це їх кумулятивний ефект. Тобто об'єднаний сигнал", - сказав він.

Стосовно ООН і Росії в Раді безпеки ООН міністр зауважив, що "ми розпочали шлях своєю заявою Міністерства закордонних справ, яку оприлюднили наприкінці минулого року".

"Цей шлях не буде швидким... Тому що йдеться про перезавантаження, по суті, глобальної інституції. Але у нас є чіткий план. Ми залучаємо в нього не лише дипломатів з різних країн, але й лідерів думок, і експертів, і науковців. І перша ціль, яку ми досягнемо швидко, - це буде делегітимізація присутності Росії в Раді безпеки ООН", - сказав Кулеба.

Так, додав він, всі розумітимуть, що перед ними сидять "шахраї, які узурпували шахрайським способом це місце". "Ось цей буде результат досягнутий доволі швидко. А от саме виключення - безумовно, це забере час. І для цього треба, щоб збіглася низка факторів. Але повірте мені, що для Росії вже досягнення тієї першої цілі, делегітимізації, яку я озвучив, - це буде страшний міжнародний удар", - зазначив урядовець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні