--> Не можна виходити з дому після заходу сонця: у що вірять християни 13 лютого | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Не можна виходити з дому після заходу сонця: у що вірять християни 13 лютого

0
Не можна виходити з дому після заходу сонця: у що вірять християни 13 лютого
Православне свято 13 лютого - день пам'яті мучеників-безсрібників Кіра та Іоаннп, який жив в Олександрії, був лікарем, лікував людей безоплатно. Проповідував Євангеліє, багатьох язичників навернув до Христа, пише УНІАН.

Вважав, що зцілювати потрібно не тільки від тілесних, а й від душевних недуг. У ті часи, коли цар Діоклетіан почав гоніння на християн, Кир поїхав в Аравійську пустелю і став відлюдником, але продовжував допомагати людям молитвою.

Іоанн жив в той же час в місті Едессі. Почув про святого Кіра, відшукав його і став вірним послідовником. Незабаром безсрібники почули про те, що в Єгипті схоплена християнка і трьома дочками. Кир і Іоанн поїхали до неї на допомогу, побоюючись, що дівчина в муках зречеться від Господа. Вони відвідали її в темниці і зміцнили її дух. Правитель міста дізнався про це, заарештував і чоловіків теж, піддав всіх християн страшним мукам, а потім стратив.

Прикмети 13 лютого
птахи риються в снігу - буде сира погода;
ворони голосно кричать - до хуртовини;
сталася пожежа в цей день - на господарів будинку навели порчу;
люди, народжені 13 числа, володіють хорошим уявою і талантом до мистецтва.

Що сьогодні не можна робити
Наші предки вважали, що в цей день не можна виходити з дому після заходу сонця. Якщо проігнорувати заборону, людини чекає низка нещасть і пристріт. Також не варто розпалювати вогонь - в будинку і в стосунках. Не рекомендується сваритися і ображатися, інакше проживете рік в бідності і самоті.

Що можна робити 13 лютого
Православна церква вважає, що в цю дату варто молитися Микиті Новгородському за здоров'я і захист від бід. Наші предки 13 лютого займалися зміцненням будинку, робили ремонт, перевіряли справність всіх конструкцій. Особливо важливою справою була перевірка надійності даху, так як якщо вона квола, то на неї може піднятися домовик і зруйнувати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні