В Україні відбувся пуск першого дрону-камікадзе вітчизняного виробництва

1
В Україні відбувся пуск першого дрону-камікадзе вітчизняного виробництва
У неділю, 12 лютого, відбувся пуск першого дрону-камікадзе українського виробництва. Відео запуску безпілотного літального апарату показав у соцмережах старший науковий співробітник хімічного факультету КНУ ім. Шевченка та керівник NAURocket Сергій Піпко.

Додається, що перший ракетний старт БПЛА пройшов успішно!



Так, на початку 2023 року, на державному підприємстві «Укроборонпром» заявляли, що розробка ударного дрона, який може нести на собі вантаж вагою 75 кг на відстань до 1000 км, пройшла завершальну стадію та увійшла до стадії, «про яку нічого не можна говорити».

Відомо, що розроблена модель українських безпілотників частково складатиметься з деталей іноземного виробництва, проте розробка програмного забезпечення, засоби зв'язку із наземними станціями, складання та технічне обслуговування дронів здійснюється українськими фахівцями.

Тоді ж «Укроборонпром» заявляв,що Україна почала виготовляти снаряди для мінометів власної розробки. Щоправда, міна, вдосконалена Укроборонпромом, виробляється на потужностях однієї з країн НАТО.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мопед їздить тихіше
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні