У селі під час пожежі врятували жінку й кота, а чоловік загинув

0
У селі під час пожежі врятували жінку й кота, а чоловік загинув
У селі Зеремля Баранівської громади Звягельського району 11 лютого горіла квартира у двоповерховому житловому будинку. Вогнеборці, що прибули на виклик, виявили всередині оселі тіло чоловіка. Однак їм далося врятували літню жінку, а також кота.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

Сповіщення про пожежу у двоповерховому житловому будинку до Служби порятунку “101” надійшло о 10:23 год. 11 лютого. Про це рятувальникам повідомили селяни, які стали випадковими очевидцями надзвичайної події. Вони попередили, що всередині можуть знаходитися люди.

«По прибуттю вогнеборців до місця виклику з вікна квартири, що на першому поверсі, йшов густий дим. Для захисту органів дихання та зору рятувальники застосували апарати на стисненому повітрі. Провівши розвідку всередині квартири, вони виявили на тліючому дивані бездиханне тіло 63-річного чоловіка. Ймовірно, йому було важко пересуватися, адже в помешканні вогнеборці помітили милиці», – йдеться у повідомленні.

А на другому поверсі будинку у вікні знаходилася літня жінка, яка благала про допомогу. Вогнеборці подали до вікна триколінну висувну драбину, за допомогою якої вона змогла спуститися. 69-річну постраждалу власницю помешкання одразу оглянули викликані медики і транспортували її до лікарні. Жінку госпіталізували з попереднім діагнозом: отруєння продуктами горіння.

Силами бійців ДСНС вже о 10:45 пожежу вдалося локалізувати, а об 11:00 ліквідувати. Вогонь знищив речі домашнього вжитку в квартирі та пошкодив облицювання стін і стелі. Подальшого розповсюдження вогню рятувальники не допустили.

Під час ліквідації пожежі рятувальники винесли на свіже повітря ще й кота та передали його сусідам.

Загалом до ліквідації надзвичайної події залучалося 5 чоловік особового складу.

Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. За спостереженнями фахівців, диван на кухні був розташований впритул до груби, в якій того дня розпалювали.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні