Все про іспит CPE*

0
0
Все про іспит CPE*
Іспит Cambridge English: Proficiency або більш відомий за новою назвою C2 Proficiency – це іспит на підтвердження найвищого рівня володіння англійською, що відповідає рівню носія мови. Цей іспит демонструє, що ви досконало володієте англійською мовою, осягнули її тонкощі, а також можете вільно почуватись спілкуючись на вузькоспеціалізовані теми.

Збільшуйте свої можливості в юридичному секторі! Реєструйтесь на наш курс юридична англійська зараз та почніть вдосконалювати свої навички в цій важливій для кар'єри мові!

Формат іспиту 



Як і більшість іспитів на підтвердження володінням мовою, складання іспиту C2 Proficiency доступне у двох форматах – паперовому та онлайн з персонального комп’ютера. В обидвох випадках сам іспит складається з чотирьох частин:

Reading and Use of English 



Читання та використання мови займає 1 годину 30 хвилин часу. Складається з 7 частин та 53 запитань в цілому. Як це вже зрозуміло з назви, окрім розуміння прочитаного, ця секція також протестує ваші знання з граматики та лексики. Сам контент цієї частини складається близько з 3000 слів, варіюючись від газетних статей до уривків з книг вузьких спеціалізацій. 

Writing 



Завдання з письма також займуть 1 годину 30 хвилин часу. Сама секція складається з двох частин. У першій частині завдання наступне: прочитати два тексти з протилежними думками на одну і ту саму тему. Опісля, учасник мусить написати есе, де протиставить обидві точки зору та виразить власне ставлення щодо теми. У другій частині учаснику пропонується на вибір 5 варіантів текстів до написання. Наприклад, рецензія на завчасно прочитану книгу. Обсяг слів для написання обох частин письмової секції складає 240-280 слів. 

Listening 



Аудіювання займає всього 40 хвилин складається з 4 частин, що своєю чергою містять в цілому 30 питань. Учасник прослуховуватиме записи з участю носіїв англійської мови у різних форматах: радіо та телевізійні записи, уривки інтерв’ю та лекцій. Кожен запис можна прослухати двічі, після чого необхідно відповідати на поставлені запитання. Також, варто зауважити, що кожен мовець не буде мати досконало поставленої вимови британської англійської – вас може очікувати чимало акцентів та регіональних особливостей мовлення. 

Speaking 



Останній етап, говоріння, займає найменшу кількість часу – 16 хвилин, та складається з 4 частин. Спочатку тестується вміння говорити без підготовки, а саме підтримати коротку невимушену розмову – так званий small talk. Далі два учасники мусять обговорити між собою запропоновану фотографію і знайти компромісне розв'язання певної проблеми, пов’язаною з явищем, зображеним на ній. Після цього кожен учасник мусить продемонструвати свої вміння монологу, а потім й діалогу – у вигляді запитань від екзаменаторів.

Оцінювання 



Якщо ви складатимете іспит на персональному комп'ютері, результати вам будуть відомі вже за два тижні. Якщо ви надасте перевагу паперовому формату, вам доведеться зачекати від шести до дев'яти тижнів, щоб дізнатись свої бали. Самі ж сертифікати будуть у вас приблизно через місяць після оголошення результатів. Щоб отримати підтвердження рівня С2, вам необхідно набрати від 200 до 230 балів. Окрім того, C2 Proficiency також підтверджу рівень англійської С1,за умови якщо ви набрали від 180 до 199 балів. Перевагою складання цього іспиту є те, що його сертифікати не мають терміну закінчення їхньої дії. 

Підготовка до іспиту



Сьогодні ви можете знайти чимало безплатних та доступних варіантів підготовки до іспиту С2 Proficiency, наприклад, відео, блоги, підручники. Втім, радимо серйозно поставитись до складання такого відповідального іспиту та звернутись до професіоналів. Викладачі нашого мовного центру радо допоможуть вам підготуватись до С2 Proficiency навіть у короткі строки та знайдуть відповіді на усі бентежні запитання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні