Стало відомо, яка країна вже готова передати Україні винищувачі

0
Стало відомо, яка країна вже готова передати Україні винищувачі
Упартнерів України змінюється ставлення до передачі нашій країні авіації. Так, наприклад, у Польщі вже заявляють, що готові передавати Україні винищувачі, але "не перші ряди", пише Телеграф.

Таку заяву зробив прем’єр-міністр республіки Матеуш Моравецький на прес-конференції перед самітом Євросоюзу у Брюсселі.

"Наша позиція тут однозначна. Ми можемо діяти тільки і виключно в рамках НАТО. Якщо буде ухвалено таке рішення, то ми не будемо першими, хто передасть винищувачі", — наголошує Моравецький.

При цьому прем’єр зазначив, що Польща не відмовляється передавати Україні винищувачі, проте готова зробити це після країн, які мають більше літаків.

"Ми позитивно відповідатимемо на це за умови, що ті, у кого цих винищувачів найбільше, мають найсучасніші, зможуть їх передати Україні. Тільки в такій послідовності я уявляю собі цю тему. В іншій послідовності Польща не буде в перших рядах", — сказав прем’єр Польщі.

Він додав, що зараз у Польщі винищувачів недостатньо, тому Варшава замовила партію F-35, а також наголосив, що для польської влади безпека країни стоїть на першому місці.

"У цьому випадку ми не можемо допустити ослаблення нашої безпеки", — сказав Моравецький.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні