Зеленський візьме участь у саміті лідерів ЄС в Брюсселі

0
Зеленський візьме участь у саміті лідерів ЄС в Брюсселі
Президент України Володимир Зеленський має намір відвідати саміт ЄС у Брюсселі 9 лютого як почесний гість. Як очікується, там він буде наполягати, щоб союзники якомога швидше надали Україні винищувачі й іншу зброю для протидії російському вторгненню, пише Радіо Свобода.

8 лютого український президент розпочав неоголошену раніше поїздку Європою з візитів до Великої Британії й Франції, що стало його другою поїздкою за кордон після початку повномасштабного вторгнення Росії майже рік тому. Перша його поїздка була до США. 21 грудня президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні та виступив у Конгресі з промовою, під час якої, серед іншого, подякував Сполученим Штатам за підтримку України.

Участь Зеленського в саміті ЄС у Брюсселі стане «сигналом європейської солідарності», заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, який зустрівся із Зеленським 8 лютого у Франції.

Як повідомило агентство AFP, Зеленський вилетить до Брюсселя разом із президентом Франції Емманюелем Макроном.

Під час учорашньої зустрічі в Парижі Зеленський закликав Макрона і Шольца «якомога швидше» надати Україні винищувачі, щоб відбити наступ Росії.

Лідери Франції й Німеччини пообіцяли продовжувати підтримку України, в тому числі військову, «стільки, скільки буде потрібно» до перемоги.

Макрон вручив Зеленському Великий хрест ордена Почесного легіону – найвищу нагороду, яку президент Франції може надати іншому голові держави.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні