--> Чи можна пити каву на голодний шлунок | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чи можна пити каву на голодний шлунок

0
Чи можна пити каву на голодний шлунок
Однозначно сказати, що кава на голодний шлунок ніяк не шкодить шлунку, поки не можна. Необхідне подальше вивчення цього питання, пише 24 канал.

Чи можна пити каву натщесерце
Огляд досліджень не показав, що вживання кави шкодить органам травлення. Ба більше, в деяких дослідженнях повідомлялося про захисні ефекти кави проти карциноми (злоякісної пухлини) печінки та інших захворювань печінки. Але поки що це лише попередні висновки.

Поки що немає даних про зв'язок між вживанням кави та печією, відрижкою, неприємними відчуттями. Виходить, каву на голодний шлунок пити, швидше за все, можна, але тільки якщо немає проблем зі стравоходом та шлунком.

Досліджень щодо впливу кави на органи травлення багато, але великі з них проводилися ще у 90 роках минулого століття. До того ж майже всі вони неоднорідні, тобто вчені не вивчали якийсь один сорт кави або єдиний спосіб приготування.

Які напої не можна пити натще
Є напої та продукти, вживати які на голодний шлунок точно не можна:

Алкоголь. Всі дослідження говорять про одне: якщо пити спиртні напої на голодний шлунок, по-перше, станеться дуже швидке сп'яніння, тому що прийнятий без їжі алкоголь моментально всмокчеться в кров, а по-друге, це призведе до пошкодження слизової оболонки.

Будь-які фруктові соки через те, що в них є фруктові кислоти. Десь менше, десь більше, але вони є у всіх фруктах. Ніжні клітини слизової оболонки до цього не готові, тому якщо у вас вже є печія, то сік краще пити після їжі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні