--> В Україні з'явилися нові автомобілі зі спецсигналами | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні з'явилися нові автомобілі зі спецсигналами

0
В Україні з'явилися нові автомобілі зі спецсигналами
Водії в Україні повинні будуть пропускати транспорт донорських бригад, що буде зі спецсигналами, адже на перевезення органу є всього кілька годин.

Про це розповіла директорка з розвитку у Перше медичне об’єднання Львова, директорка ініціативи "IDonor: Всеукраїнська платформа донорства" Ірина Заславець, інформує "Громадське радіо".

Так, донорські бригади зазвичай користуються спеціальними автівками, при цьому, часто залучаючи до процесу поліцію, аби можна було їхати зі спецсигналами та максимально швидко довезти орган. Також, до повномасштабного російського вторгнення лікарі користувалися гвинтокрилами або літаками, проте наразі такі ризики неприпустимі.

"Це суттєво ускладнює роботу для трансплантації, адже донорські органи мають певний визначений період, коли вони можуть функціонувати за межами людського тіла, і цей орган треба дуже швидко доставити до місця, де можна його пересадити", - наголосила Ірина Заславець.

За її словами, відтепер уряд дозволив встановлювати такі проблискові маячки й звукові сигнали на автівку закладу, який здійснюватиме операції з трансплантації (а таких закладів в Україні 32), і завдяки тому трансплантологи зможуть швидше доїжджати з боксами з цими органами. Вона також наголосила, що заклади, які здійснюють операції з трансплантації, рівномірно розподілені територією нашої держави, але через війну наразі їх більше проводиться на заході України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні