Душа померлого може проникнути в будинок: що заборонено робити 8 лютого

0
Душа померлого може проникнути в будинок: що заборонено робити 8 лютого
Ксенофонт і Марія жили в V столітті, вели благочестивий спосіб життя, так виховали і своїх дітей - Іоанна і Аркадія. Коли сини пливли на кораблі в інше місто, щоб вчитися там, судно потрапило в шторм. Діти врятувалися, але були викинуті на різні береги і кожен з них вважав брата померлим, пише УНІАН.

Іоанн і Аркадій окремо надійшли в монастирі, кожному з них уві сні прийшло знання про те, що обидва вони живі. Такі ж сни бачили і Марія з Ксенофонтом. Батьки вирішили, що діти їх в Єрусалимі і вирушили до святих місць в надії зустріти синів.

В Єрусалимі вся сім'я зустрілася, хоча спочатку батьки не впізнали своїх дітей, а брати один одного. Радісні від такої благої звістки, Ксенофонт і Марія наказали рабам роздати все майно панів, а самі надійшли в монастирі. Аркадій і Іоанн пішли в пустелю і прославилися великими чернечими подвигами.

Також сьогодні віруючі вшановують пам'ять ченця Федора Студита. На честь нього відзначається народне свято 8 лютого - Федоров день.

Прикмети 8 лютого
день ясний і безвітряний - весна буде ранньою;
лютий холодний і сухий - серпень виявиться спекотним;
кішка часто дивиться у вікно - до потепління;
звуки навколо чистіше і чутніше - погода зіпсується.

Що сьогодні не можна робити
Православна церква каже, що 8 лютого не можна забувати про померлих родичів, інакше їх душа може проникнути в будинок. Для того, щоб цього не сталося, потрібно сходити в храм і поставити свічку за упокій. З тієї ж причини не рекомендується відкривати вікна - душа небіжчика залетить всередину. Намагайтеся не ночувати в квартирі одні - нечиста сила може налякати вас.

Що можна робити 8 лютого
Наші предки в цей день поминали померлих - ходили на кладовища, очищали хрести від снігу, приносили частування. Вважалося, що в ніч з 7 на 8 лютого уві сні можна побачити небіжчика. Для цього необхідно було поститися 12 днів до цієї дати. Якщо вам в цю ніч приснився мертвий родич, хоча ви цього не просили, значить він хоче передати вам якісь важливі відомості - запам'ятовуйте свій сон.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні