Чому Джо Байден проти поставок винищувачів F-16 Україні

1
Чому Джо Байден проти поставок винищувачів F-16 Україні
У Білому домі досі не готові надати авіацію для ЗСУ. Американський президент хоче залишити винищувачі усередині країни.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден вкотре вирішив відповісти на запитання, чому його країна не збирається найближчим часом надавати Україні літаки F-16. Про це він розповів під час бесіди із журналістами, як зазначають на сайті Білого дому.

На думку американського лідера, винищувачі повинні залишитися в його країні, і найближчим часом питання постачань розглядатися точно не буде.

"Бо ми повинні їх тут тримати. Це зовсім інша ситуація", — сказав глава Білого дому.

Водночас варто відразу зазначити, що така ж позиція у Пентагону і Білого дому була й щодо танків Abrams, проте вже зовсім скоро вони прибудуть в Україну. Тому цілком ймовірно, що постачання винищувачів все ж таки будуть, адже українські політики називають це питанням часу. Зокрема, глава Міноборони України Олексій Резніков пообіцяв, що справа зрушить з мертвої точки вже під час наступної зустрічі у форматі "Рамштайн", яка призначена на 14 лютого.

"Всі види допомоги на початку проходили спочатку етап "ні". Це означає "ні" станом на сьогодні. Друга стадія: давайте обговоримо, вивчимо технічні можливості. Третя стадія: давайте готувати ваші екіпажі. І четверта стадія: беріть. Так було з HIMARS, так було зі 155-міліметровою артилерією, з тими самими Bradley", — сказав Резніков.

Нагадаємо, що 1 лютого у Пентагоні скептично поставилися до рішення Джо Байдена не передавати Україні винищувачі F-16, про що повідомляють журналісти The Washington Post з посиланням на джерела. Чиновники зазначають, що вже були такі ситуації, коли американська адміністрація відхиляла запити Києва на постачання деяких озброєнь, проте потім давала свою згоду.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нехай кацапи відгребуть від танків. потім і літаки прилетять
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні