За якої умови курс долала в Україні здешевшає до 36,6 грн

0
За якої умови курс долала в Україні здешевшає до 36,6 грн
На думку банкірів, минулий тиждень пройшов для української валюти дуже вдало: попит на валюту знижувався, а курс досяг мінімальних позначок.

Тож цілком можливо, що курс почне рухатись у бік офіційного, якщо тенденція продовжиться, пише 24 канал.

Ситуація на готівковому ринку
У коментарі банкірка Анна Золотько нагадала, що починаючи 31 січня, через брак попиту на готівкову валюту курс почав дуже динамічно знижуватися та за кілька днів досяг мінімальних позначок на рівні 40,1 гривні за долар.

І хоча згодом відбулася невеличка корекція, загалом протягом тижня вартість американської валюти у готівковому сегменті впала на 20 копійок до 40,2 гривні за долар.

Сезонний фактор
Золотько підкреслює, що попри очікування, протягом січня та на початку лютого готівковий сегмент ринку вкрай слабко реагував на сезонні фактори, пов’язані із виплатами зарплат українцям. На її думку, це може свідчити, з одного боку, про дещо менший попит на готівкову валюту з боку українців, а з іншого, – про насичення ринку додатковою пропозицією.

Це підтверджує й статистика НБУ, який минулого тижня підбив підсумки січня щодо операцій фізичних осіб з готівковою валютою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні