Лукашенко «тероризує» Європу: що сталося

0
Лукашенко «тероризує» Європу: що сталося
Мінськ продовжує "міграційний терор" Європи, а білоруські спецслужби організували бізнес із переправки нелегалів через кордон до Польщі.

Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому пресслужбою Прикордонної служби Польщі, пише Телеграф.

Зазначається, що прикордонники останнім часом все частіше затримують "провідників", які переправляють нелегалів через кордон і передають їх "кур’єрам".

"Людей, які займаються незаконним ввезенням людей через кордон, вербують злочинні угруповання з-поміж молодих іноземців, які легально проживають у Білорусі. Часто це студенти білоруських вишів, вихідці з Іраку, Туреччини або колишніх пострадянських республік", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цих "провідників" навчають особливостям поведінки у полі, розмови з "кур’єром" та мігрантами, як швидко повернутися до Білорусі та як говорити з польськими прикордонниками у разі затримання.

У повідомленні йдеться, що робота цих осіб контролюється спецслужбами Білорусі. Силовики розуміють, що це добрий бізнес, від якого виграють і вони самі й організатори схеми.

Наприклад, за одне переведення нелегалів через кордон "провідник" отримує близько 2,5 тисячі доларів.

Польські прикордонники зазвичай намагаються виявити цих осіб із груп мігрантів, після чого на них складають адміністративний протокол, а потім відправляють їх до країни походження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні