Загроза нападу з Білорусі ‒ що кажуть прикордонники

0
Загроза нападу з Білорусі ‒ що кажуть прикордонники
Загроза наступу російських військ з території Білорусі нині залишається низькою.

Ударних угруповань ворога українські прикордонники там поки не спостерігають. Про це речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко розповів в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

Він запевнив, що ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається повністю контрольованою Силами оборони України.

"Ми не відмічаємо наявності на території Білорусі ударних угрупувань ворога, які були б готові здійснити повторне вторгнення на територію України. Проте на території РБ є російські військові. За нашою інформацією, це близько 9 тисяч військовослужбовців. Але ця цифра дещо менша, яка була раніше. РФ використовує територію Білорусі як полігон для навчання свої військових. І, власне, ті підрозділи, які пройшли підготовку були перекинуті назад в Росію і заведені нові підрозділи", – розповів Демченко.

Але, за його словами, це не означає, що Україна не готується реагувати на загрозу у разі зміни ситуації.

"Ворога не можна недооцінювати і ми мусимо бути готові до будь-якої ситуації. Тому відбувається укріплення як по лінії кордону, так і в прикордонних областях", ‒ наголосив Демченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні