В Україні змінилися виплати для військових: деталі

0
В Україні змінилися виплати для військових: деталі
Нові виплати згідно з новими правилами усі військові отримуватимуть вже з березня. Надбавок позбавлять службовців, які перебувають у тилу, пише УНІАН.

Йдеться про строковиків і курсантів ВВНЗ, а також офіцерів управлінь і штабів, розповів в інтерв’ю LB.ua начальник відділу грошового забезпечення та зарплати Управління соціальної підтримки Міноборони Олег Рогаль.

"Мінімалку" для ЗСУ, нацгвардійців та прикордонників встановлено на рівні не менш як 20 100 гривень. Для рядового і начальницького складу ДСНС і Нацполіції - не менш як 17 тисяч гривень.

Кому будуть платити 30 і 100 тисяч гривень
За словами Рогаля, 100 тисяч гривень виплачуватимуть усім тим, хто виконує бойові завдання на передовій. "100 тисяч - це передня лінія в глибину батальйонно-опорних пунктів. Це виплати тим, хто безпосередньо бере участь у бойових діях. Плюс їм також зараз збільшать щомісячні виплати. Так, щомісячне грошове забезпечення було 13 тисяч і плюс 100 тисяч винагороди, а з 1 лютого піднялося до 20 тисяч і плюс 100 тисяч", - пояснює Рогаль.

Військові ППО отримуватимуть надбавку за дні роботи, коли летять ракети.

Водночас 30 тисяч виплачуватимуть тим, хто працює на фронті, але не бере участі в боях, наприклад - на другій і третій лініях оборони. "Також ця премія для тих, хто служить у прикордонних районах областей, де не ведуться бойові дії. Це стосується і тих, хто працює в матеріально-технічному забезпеченні", - додав Рогаль.

Є ще у зміненому наказі і надбавка до 50 тисяч грн. Ця сума для органів військового управління - і тимчасових, і постійних.

"Які військові матимуть право отримувати ці 50 тисяч, буде затверджувати Головнокомандувач ЗСУ. Це також залежатиме від районів, тобто не обов'язково, щоб людина перебувала в районі бойових дій", - зазначив начальник управління.

Усі інші доплати, крім 100 тисяч грн, тепер залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань, кажуть у Міноборони.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні