«Може розглядатися висадка десанту зі сторони Білорусі»: прогноз військового експерта

0
«Може розглядатися висадка десанту зі сторони Білорусі»: прогноз військового експерта
Військовий експерт Олег Жданов оцінив загрозу нової висадки російського десанту в Україні. Він нагадав, що на початку вторгнення у лютому 2022 року десантники намагалися висадитися у Гостомелі та Василькові на Київщині, але українські військові відбили ці спроби, пише УНІАН.

Під час ефіру на своєму каналі в YouTube Жданов наголосив, що тоді наші захисники ліквідували ледь не увесь російський десант. І окупанти не досі не можуть оговтатися від тих подій. Проте навіть попри великі втрати говорити про те, що російський десант відходить у минуле, не можна.

"Зараз розглядається один із варіантів операції вторгнення до України зі сторони Білорусі. Ми розуміємо, що це не сьогодні, завтра чи післязавтра. Це може бути у середньостроковій перспективі, якщо РФ почне формувати ударне угрупування. Але як варіант можна розглядати висадження десанту зі сторони Білорусі з метою захоплення плацдарму і прориву нашої оборони на кордоні. Чи можливий він – теоретично так. Практично – у РФ немає сил і засобів. Ми розглядали можливість висадження морського десанту в Одесі – теж ні", – розповів експерт.

За словами Жданова, Росія примудрилася нав'язати нам позиційну війну зразка Другої світової, під час якої дуже важко вести десантні операції – як морські, так і сухопутні.

"Але в сучасній війні висадження десанту, захоплення об'єкту і утримання до підходу основних сил – це цілком прийнятно", – додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні