--> Які продукти в Україні подорожчають вже в лютому | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Які продукти в Україні подорожчають вже в лютому

0
Які продукти в Україні подорожчають вже в лютому
Аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка розповів про ситуацію з цінами, зазначивши, за які продукти цього місяця громадянам доведеться платити більше.

Експерт зазначив, що у січні відбулося сезонне зниження цін, оскільки серед населення спав святковий ажіотаж. На сьогодні подорожчали цибуля, морква та томати, інформує «НБН».

За словами аналітики УКАБ, у грудні 2022 року цибуля зросла в ціні, оскільки через дощову осінь її якість була не в належному стані. Крім того, левова частка виробництва цього овочу була на Херсонщині.

Гопка пояснив, чому також подорожчали помідори: причинами цього стало скорочення тепличного виду томатів на ринку та окупація південних областей країни. Експерт додав, що більшість тепличних комбінатів вже завершує реалізацію овочів, при цьому попит на цей вид продукції залишається стабільно високим і Україна починає залежати від імпорту.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні