--> Десятки дітей на Волині захворіли на туберкульоз | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Десятки дітей на Волині захворіли на туберкульоз

1
Десятки дітей на Волині захворіли на туберкульоз
З початку року на Волині у 20 дітей був діагностований туберкульоз, серед них 11-місячна дівчинка. Про це повідомила методист відділу епіднагляду та спостереження обласного Центру контролю та профілактики хвороб Людмила Симонюк.

За її словами, дівчинка, яка захворіла в Ковелі, мала щеплення проти туберкульозу. Зараз дитина перебуває на лікуванні в обласному фтизіопульмонологічному медцентрі.

– Її стан покращився, але все ще середньої тяжкості. Дитина вже їсть сама, бо раніше змушені були годувати через зонд, – розповіла Людмила Симонюк.

Під час епідрозслідування виявили та обстежили 28 осіб, які контактували з немовлям. Мати, яка нещодавно народила ще одну дитину, здорова.

– Серед усіх обстежених виявили одне захворювання на туберкульоз, одна людина – інфікована. Також є дві підозри на хворобу. Людей направили до фтизіатра, – зазначила лікар-методист.

В обласному Центрі контролю та профілактики хвороб закликали волинян не нехтувати зверненнями до лікарів у разі появи затяжного кашлю. Особливу увагу слід приділяти дітям.

Всі бажаючі також можуть пройти анонімне онлайн-тестування, яке дозволить визначити ступінь ризику захворіти на туберкульоз і отримати рекомендацію щодо необхідності звернутися до сімейного лікаря.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це результат бцж
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні