--> Викладачка університету відправляла на фронт студентів, які просили вести лекції українською. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Викладачка університету відправляла на фронт студентів, які просили вести лекції українською. ВІДЕО

0
Викладачка університету відправляла на фронт студентів, які просили вести лекції українською. ВІДЕО
У Київському національному торговельно-економічному університеті (КНТЕУ/ДТЕУ) спалахнув скандал. Студенти виклали в Мережу запис, на якому викладачка відправляє їх на фронт на прохання вести лекції українською мовою.

Як повідомили в університеті, викладачку кафедри статистики після скандалу звільнили, пише ТСН.

"Совість у вас є? Ваші батьки вдома з вами? Хто з вас в окопах сидить? А самі ви чому тут, чому не на фронті? Вам є 18 років. Чому ви не в добровольцях, скажіть мені... Я російськомовна. Хочу спитати вас, українськомовних, чому ви сидите вдома? Ваші батьки чому вдома сидять?", - висловилася викладачка.

У офіційному повідомленні ВНЗ йдеться, що колектив університету засуджує такі дії викладача. Рішення про звільнення було прийнято адміністрацією.

"ДТЕУ займає категоричну позицію щодо дотримання мовного законодавства, забезпечує виховання патріотизму та свідомості молоді України. До університету надійшло звернення студентів та матеріали про порушення викладачем Іванченко Н. О. педагогічної етики, використання мови агресора та неправомірних висловлювань на адресу студентів", - повідомили в університеті.

Однак у коментарях до скандального відео в Мережі студенти нарікають, що деякі викладачі "навіть читати українською не вміють". В університеті таку інформацію заперечують.

"Я, як колишня студентка університету, такого ні разу на своєму шляху не бачила і всі мої пари, всі шість років, велися лише державною мовою. С приводу якихось заходів, які будуть вжиті проти даної викладачки, інформацію можна знайти на наших офіційних каналах", - повідомили ТСН.ua в КНТЕУ.

Що відомо про скандальну викладачку
Викладачка, яка потрапила в скандал - Іванченко Ніна Олексіївна. Вона доцент кафедри статистики та економетрії.

У 1972 році Іванченко закінчила з відзнакою Туркменський політехнічний інститут за спеціальністю інженер-економіст. У науково-дослідному інституті економіки та будівництва Держбуду СРСР в 1983 році в Москві захистила кандидатську дисертацію за спеціальністю "Економіка, організація управління і планування народного господарства". В 1989 році рішенням ДК СРСР отримала вчене звання доцента.

У Мережі пишуть, що в 2015 році до викладачки прозвучало аналогічне прохання від студентів. Тоді жінка нібито почала перекручувати українську мову, читаючи лекції "в стилі Миколи Азарова".

Наразі сама викладачка нічого не коментує.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні